Auteur: Frans van Deursen

In een grijs verleden koppelde Bob Fosko tijdens een geruchtmakende liederenavond Beatrice van der Poel en Frans van Deursen aan elkaar in een duet. En niet zomaar een duet! Hun vertolking van Vluchten kan niet meer zinderde nog tot ver na de nazit na. En toen kenden ze elkaar nog niet eens! Wat moet dat vanavond wel niet worden?

Vanavond zingen Beatrice en Frans de mooiste, grappigste, ontroerendste en meest obscure duetten die ze kennen. Van Bannink tot Waits, van Shaffy tot Cave, Cohen, Alberti en Gabriel – hartstochtelijke tweestemmigheid voor hem en haar. Met Leo Bouwmeester op de toetsen en Peer Wassenaar op de staande bas.

Kom en luister en neem iemand mee. Alleen is immers maar alleen.

Roode Bioscoop, Amsterdam
29 mei 2019, aanvang 20:30
Kaarten

In 2014 rijdt Frans van Deursen in zijn eentje in negen weken van Los Angeles naar Miami. Negen weken lang zoeft hij door woestijnen en scheert hij over bergpassen, from sea to shining sea. Met een auto vol muziek en de wind door het tanende haar. Hij hoort zandduinen zoemen en ziet Crystal Meth cookers koken. Hij voelt zich klein bij de Grand Canyon en groots in New Orleans. Hij zingt met de Navajo en slaapt met de misfits, komt één handshake away van Tom Waits en is meerdere malen getuige van de teloorgang van de beha. 17 staten, 12604 kilometer en pakweg 40 motels later staat hij aan de oostkust van Amerika en weet hij: het land dat ik liefheb is failliet en klaar voor It’s Biggest Mistake Ever.

Vanavond pakt hij voor één keer zijn koffer vol verhalen uit en leegt hij zijn rugzakje met liedteksten, die hij samen met Wouter Planteijdt, partner in diverse muzikale crimes, van noten heeft voorzien.

Bassist Peer Wassenaar (Arthur Ebeling/Dopegezinde gemeente)  plukt het hondenhok, Wouter Planteijdt (Sjako!/Paul de Munnik/Sanne Wallis de Vries) kastijdt de snaren, Al McLachlan (The Scene, Sjako!, The B Movie Orchestra) beroert banjo en mandoline, Frans zingt en vertelt.

Motel Coyote: een must see voor iedereen die ineens denkt: ik moet er nodig eens tussenuit…

Roode Bioscoop, Amsterdam
13 maart 2019, aanvang 20:30

Kaarten