Agenda

In 2014 rijdt Frans van Deursen in zijn eentje in negen weken van Los Angeles naar Miami. Negen weken lang zoeft hij door woestijnen en scheert hij over bergpassen, from sea to shining sea. Met een auto vol muziek en de wind door het tanende haar. Hij hoort zandduinen zoemen en ziet Crystal Meth cookers koken. Hij voelt zich klein bij de Grand Canyon en groots in New Orleans. Hij zingt met de Navajo en slaapt met de misfits, komt één handshake away van Tom Waits en is meerdere malen getuige van de teloorgang van de beha. 17 staten, 12604 kilometer en pakweg 40 motels later staat hij aan de oostkust van Amerika en weet hij: het land dat ik liefheb is failliet en klaar voor It’s Biggest Mistake Ever.

Vanavond pakt hij zijn koffer vol verhalen uit en leegt hij zijn rugzakje met liedteksten, die hij samen met Wouter Planteijdt, partner in diverse muzikale crimes, van noten heeft voorzien.

Bassist Peer Wassenaar (Arthur Ebeling/Dopegezinde gemeente)  plukt het hondenhok, Wouter Planteijdt (Sjako!/Paul de Munnik/Sanne Wallis de Vries) kastijdt de snaren, Al McLachlan (The Scene, Sjako!, The B Movie Orchestra) beroert banjo, mandoline en dobro, Frans zingt en vertelt.

Motel Coyote: een must see voor iedereen die ineens denkt: ik moet er nodig eens tussenuit…

Roode Bioscoop, Amsterdam
16 oktober 2019, aanvang 20:30

Kaarten