Van Deursen probeert (iets) – 17 oktober 2018

Van Deursen probeert (iets) – 17 oktober 2018

In de serie Laboratoire verzorgt Frans komend seizoen vier avonden in de hoofdstedelijke Roode Bioscoop. Om de twee maanden gaat hij het experiment aan met telkens een andere gast. Vanavond is dat Buma Boy Edgar Prijswinnaar, componist en pianist Martin Fondse.
Hun muzikale wegen kruisten elkaar al eerder. Meestal kort, altijd krachtig. Opvallend: hun samenwerking draaide steevast om het werk van grote schrijvers en poëten. Shakespeare, Drummond d’Andrade, Remco Campert. En naar het zich vanavond laat aanzien, gaat Haruki Murakami, een grote gedeelde liefde, daar ook bij horen. 

De heren dwalen door hun Bibliotheek van Vooruitziende Herinneringen. Ze weten niet precies wat ze zoeken, maar lezen terug en bladeren verder.

Een retrospectief dat graag vooruitblikt.

Roode Bioscoop, Amsterdam
17 oktober 2018, aanvang 20:30

Kaarten