De Koning van Amsterdam

De Koning van Amsterdam

Frans schrijft de liedteksten voor de nieuwe musical De Koning van Amsterdam, die in oktober 2022 in premiere gaat in Theater Amsterdam. De musical vertelt het verhaal van Maup Caransa, de eerste Nederlandse vastgoedmiljonair.

Het verhaal van Maup is de Nederlandse American Dream: Een jonge man van Portugees-Joodse afkomst met een tomeloze ambitie werkt zich op tot een van de rijkste en meest vooraanstaande vastgoedondernemers van Nederland, bekend binnen én buiten de hoofdstad. Maup is een handelaar in hart en nieren, een kwetsbare man met een tomeloze ambitie, want “Elke winst die een mens neemt, daar wordt hij niet armer van.” 

Maup groeit op in de Jodenbuurt van Amsterdam. Hij trouwt met de katholieke Rika Heijsteeg, nadat zij zwanger blijkt. In het eerste bezettingsjaar van de Tweede Wereldoorlog wordt dochter Chelly (Rachel) geboren. Maup wordt, als gemengd gehuwde, tot een onmogelijke keuze gedwongen. Hij kiest, ontsnapt uit Westerbork en overleeft de oorlog. Maup draagt de rest van zijn leven een knagend schuldgevoel met zich mee; zijn oorlogsgeheim deel hij met niemand.

Theu Boermans tekent voor de regie, Henny Vrienten schrijft de muziek, Geert Lageveen en Leopold Witte schreven het script.

Voor meer informatie: www.dekoningvanamsterdam.nl