Poëzie is mijn adem – de poëzie van Remco Campert

Poëzie is mijn adem – de poëzie van Remco Campert

De laatste voorstelling die Felix Strategier met zijn theatergroep Flint maakte, vlak voor zijn overlijden in maart 2020, draaide om dichter, schrijver en columnist Remco Campert. 

Samen met acteur Wim Meuwissen en muzikanten Mark Nieuwenhuis en Frank van Bommel wilde Felix destijds ‘een standbeeld onthullen voor het bijzondere werk van Campert’. Van een premiere is het nooit gekomen. Van Poëzie is mijn adem werden in februari 2020 nog net drie try outs gespeeld. 

De laatste try out werd, tot Felix’ grote geluk, bijgewoond door de oude dichter zelf. De Laatste Vijftiger en het Eeuwige Circusdier – ze deelden die avond de poëzie, en voor de deuren van de Roode Bioscoop deelden ze na afloop een sigaretje. 

Inmiddels heeft Remco ons ook verlaten. Maar zijn poëzie gonst nog rond, en Felix’ stem galmt nog na. Alle reden voor Flint om dat standbeeld alsnog te onthullen. Op 22 februari 2023 krijgt Poëzie is mijn adem de premiere die het verdient. De muzikanten zijn nog hetzelfde, maar de poëzie rolt nu uit de monden van Camperts kleindochter Frederique van Rijn en acteur/zanger Frans van Deursen. 

Poëzie is mijn adem is een nieuw theaterconcert, geproduceerd door Flint en De Roode Bioscoop. Op het brede klankbed van tweemansorkest Nieuwenhuis & Van Bommel, en verluchtigd met de videokunst van Martijn Grootendorst deinen tedere liefdespoëzie, snijdend en geëngageerd commentaar op het hedendaagse menselijk tekort, mijmeringen over het dichtersvak, humoristische verhalen, en altijd, in de verte, de ontroering van de dood.

Speeldata Roode Bioscoop:
22 t/m 25 februari 20:00
26 februari 16:00
28 februari 20:00 (succesoptie)