Poëzie is mijn adem in reprise

Poëzie is mijn adem in reprise

De laatste voorstelling die Felix Strategier met zijn theatergroep Flint maakte, vlak voor zijn overlijden in maart 2020, draaide om dichter, schrijver en columnist Remco Campert. Van Poëzie is mijn adem werden in februari 2020 drie try outs gespeeld, van een premiere is het destijds niet gekomen. De laatste try out werd bijgewoond door de oude dichter zelf. De Laatste Vijftiger en het Eeuwige Circusdier – ze deelden die avond de poëzie, en voor de deuren van de Roode Bioscoop deelden ze na afloop een sigaretje. In 2022 overleed ook Remco.

In februari 2023 kreeg Poëzie is mijn adem alsnog de premiere die het verdiende. De poëzie rolde nu uit de monden van Camperts kleindochter Frederique van Rijn en acteur/zanger Frans van Deursen. Pianist Frank van Bommel en trompettist Mark Nieuwenhuis legden een fraai notentapijt onder de woorden van de dichter die “nooit helemaal aanwezig” was.

De nieuw samengestelde versie van Poëzie is mijn adem, geproduceerd door Flint en De Roode Bioscoop, was dermate succesvol dat nu een reprise volgt. Op het brede klankbed van tweemansorkest Nieuwenhuis & Van Bommel, en verluchtigd met de videokunst van Martijn Grootendorst deinen tedere liefdespoëzie, snijdend en geëngageerd commentaar op het hedendaagse menselijk tekort, mijmeringen over het dichtersvak, humoristische verhalen, en altijd, in de verte, de ontroering van de dood.

Speeldata Roode Bioscoop:
25 t/m 27 januari 20:00
28 januari 16:00
29 januari 20:00 (succesoptie)
30, 31 januari 20:00

Voor kaarten, KLIK HIER.